Stage lopen met de leukste producten voor buiten, da's Toppy

Hoe ben je bij Toppy terecht gekomen?

Mijn stagezoektocht heeft eigenlijk best lang geduurd. Ik wilde misschien iets doen in de sales, maar marketing leek me ook wel interessant. Online Marketing is ook wel eens besproken op school, maar toch wist ik nooit goed of dit iets voor mij was. 

Toen ben ik toch eens gaan kijken naar de banen hierin en toen zag ik dat er heel veel vraag is naar Online Marketing mensen en toen ben ik toch breder gaan zoeken en kwam ik wel uit bij een aantal bedrijven, maar ik vond het ook belangrijk dat ik vooral ook het bedrijf leuk vond en zo kwam ik uiteindelijk bij Toppy uit. 

Ik vond het heel leuk dat het zo’n jong en enthousiast team was en ik zag ook dat ze leuke producten voor buiten verkochten. Dus ik dacht ik solliciteer en ga gewoon op gesprek om te kijken of er ook een klik is. En gelukkig was die er meteen!

Wat heb je gedaan tijdens je stage?

Toen ik mijn stage begon, kwam ik terecht in het Outdoor team. Hier heb ik mij vooral bezig gehouden met content, dus het toevoegen van toffe producten voor buiten. Ook heb ik leuke blogs mogen schrijven voor Toppy zelf, maar ook voor externe partijen. Dus vooral lekker creatief schrijven. 

Ook heb ik een schoolrapport gemaakt waarbij ik onderzoek heb gedaan naar welke producten Toppy in de winter zou kunnen verkopen zodat we ook tijdens deze periode extra omzet kunnen genereren. Als webwinkel voor buiten verkopen we onze producten vooral in de warmere maanden natuurlijk. Hierbij heb ik zelf contact mogen opnemen met interessante leveranciers en heb ik ook bij deze gesprekken gezeten. Dat vond ik super leerzaam. Uiteindelijk zijn we ook met 3 leveranciers gaan samenwerken en heb ik zelf de productteksten hiervoor mogen schrijven!

Zijn er dingen die je minder leuk vond aan je stage?

Hmm, ik ben echt een praktijkmens, dus ik vond het stage lopen eigenlijk heel leuk. Een stuk leuker dan leren voor je tentamenweken haha! De volle werkweek vond ik wel even wennen. Je zit toch in één keer 40 uur in de week op een vaste werkplek. Uiteindelijk went dit gelukkig ook snel en probeerde ik niet te veel dezelfde taken achter elkaar te doen zodat iedere dag afwisselend was qua werkzaamheden. Die vrijheid kreeg ik gelukkig ook.

Is je beeld ten opzichte van Online Marketing veranderd?

Zeker! Ik dacht in eerste instantie dat het een heel fictief wereldje zou zijn, maar in de praktijk ben je juist heel veel in overleg met je team, is het interactief en werk je echt aan een gezamenlijk doel. 

En nu?

Omdat ik het zo naar mijn zin heb gehad tijdens mijn stage en ze ook vanuit Toppy positief waren, blijf ik hier nu lekker werken naast mijn studie en kan ik hetgeen wat ik op school leer of andersom ook direct in de praktijk brengen.

Wat zou je nieuwe stagiaires bij Toppy nog mee willen geven?

Uitspreken wat je graag wilt doen. Dit deed ik zelf in het begin te weinig. Juist toen ik dit deed merkte ik dat er juist heel veel ruimte is hiervoor en dat ze graag je doelen horen en hier ook iets mee willen doen. Hierdoor werd mijn stage nog extra leuk. 

Tenslotte, spreek gewoon lekker met iedereen. Ze hebben een pingpongtafel en vooral de vrijdagmiddagborrels zijn erg gezellig.

Volg ons

Daan Kraaijkamp | HR

Vragen over vacatures? Of wil je meer weten over werken bij Toppy? Vraag het aan Daan!