Hoe je een zomer overleeft in het magazijn. Maak kennis met onze Teamleider Logistiek Erik

Hoofd logistiek, probleemoplosser en de man die een obstaclerun liep van 42km zonder te trainen. Maar vooral iemand die leeft voor drukke zomers. Maak kennis met Erik.

Wat betekent leuke dingen doen voor jou?

Ik ben graag samen met mijn vriendin, rijd motor en ik sport graag. Zo heb ik laatst meegedaan met een Obstaclerun van 42km zonder echt te trainen! Begonnen als een grapje, maar ik houd wel van een uitdaging. Of ik hem uitgelopen heb? Natuurlijk.

Wat is jouw favoriete product bij Toppy?

Dat is natuurlijk de Skamperramp! Een speciale zwembadtrap voor honden waarvan niemand dacht dat we die ooit zouden gaan verkopen, maar welke stiekem best vaak verkocht wordt. Thuis hebben we trouwens een zwembad staan in de zomer, dus dingen zoals chloor en toffe luchtbedden koop ik ook wel eens. 

Wat zeggen collega’s over je denk je?

Ik hoop dat ze zien wat ik doe en ook zien dat het bedrijf verandert daardoor. Ook op de momenten dat ik op kantoor zit en even niet fysiek aanwezig ben in het magazijn. Daarnaast denk ik zeker dat ze vinden dat ik soms een ouwehoer ben, maar ook zeker dat ik heel serieus kan zijn op de momenten dat het nodig is.

Wat doe je bij Toppy?

Ik ben verantwoordelijk voor de logistiek en alle processen die daarbij horen. Dus vanaf dat een product bij ons binnenkomt vanaf een leverancier tot aan dat hij weer de deur uit gaat naar de klant. Ik werk nu 3 jaar bij Toppy en nu zo’n 6 jaar actief in de logistiek. 

Hoe ben je bij ons komen werken?

Dat is best een mooi verhaal. Ik wilde een grote reis gaan maken, maar zag deze vacature voorbij komen en werd eigenlijk heel enthousiast.. Toch maar op gesprek gegaan wat eigenlijk heel goed ging. Toen toch nog besloten een maand op reis gegaan, maar daarna wel direct aan de slag gegaan.

Hoe ziet een (zomerse) werk dag voor jou er uit?

Dat begint voor mij heel vroeg. Tijdens de topdrukte vind ik het belangrijk dat we goed voorbereid aan de drukke dag beginnen. Ik leg dan alles klaar voor iedereen, afhankelijk van de functie. Ook maak ik een goede dagplanning wie waar of welk moment staat zodat we zo efficiënt mogelijk werken en zoveel mogelijk pakketjes in kunnen pakken. Op een goede dag kunnen dit er soms wel 1500 zijn!

Dan begin ik met mijn eigen werkzaamheden. Mail doorwerken, leveranciers bellen etc. Gedurende de dag stuur ik regelmatig bij op basis van onze monitor waarop we kunnen zien hoeveel pakketten we inpakken per uur, maar ook hoeveel nieuwe orders er per uur binnen komen op dat moment.

Heel belangrijk op zo’n dag is de personeelsplanning en deze ook gedurende de dag aan te passen naar waar op dat moment mensen nodig zijn. Dit kan zijn bij het inpakken waar we op dat moment achterlopen, maar ook bij de inkomende goederen als er veel een grote vracht binnenkomt. 

Waar geniet je het meest van op zo’n dag?

Dat is wanneer ik s’ochtens begin met 100 dingen die moeten worden opgelost en ik de dag kan afsluiten met het feit dat ik alles heb kunnen oplossen en dat we als team hard gewerkt hebben om alle pakketjes dezelfde dag te kunnen versturen.

Wat zijn de vervelende dingen waar je mee te maken krijgt in je functie?

Vervelend wil ik het niet noemen, maar als teamleider zit je natuurlijk altijd tussen 2 lagen. Het personeel is afhankelijk van je en heeft veel vragen en anderzijds krijg je natuurlijk van bovenaf ook verzoeken om bepaalde dingen uit te voeren. Deze sluiten natuurlijk niet altijd bij elkaar aan, maar dat is juist ook weer een leuke uitdaging.

Heb je een gebeurtenis die je het meest is bijgebleven in de tijd dat je bij Toppy werkt?

Hmm, niet echt 1 moment, maar als je tijdens een van de drukste dagen s’ochtens heel vroeg begint en soms s’avonds laat pas eindigd en dan kan terugkijken met je team van hé dat hebben we wel mooi ff gefklikt, dan ben ik wel supertrots. Dan pakken we een pilsje samen en kijken we terug op een heftige, maar geslaagde dag. 

Dan ben ik ook wel benieuwd hoeveel je dan loopt op zo’n dag?

Haha! Nou ik heb een keer mijn stappenteller aangezet en toen kwam ik uit op 51 km! Geen idee of het klopt, maar ik denk niet dat ik er ver vanaf zat.

Waar ben je het meest trots op?

Dat is eigenlijk gewoon hoe we er nu voorstaan. Toen ik hier kwam zaten we nog in een heel klein magazijn met 2 man. Ik heb toen de verantwoordelijkheid gekregen om dit te gaan uitbreiden en het naar een hoger niveau te krijgen. Als je kijkt waar we nu staan dan ben ik heel trots op het niveau nu en denk ik dat we ook ten opzichte van concurrenten echt een voorsprong hebben opgebouwd. 

Wat is er in die jaren veranderd dan?

Naast dat we van 1500m2 nu naar 5000m2 gaan met 3500 palletplaatsen en zo’n 10000 legbordstellingen, is er ook veel meer geautomatiseerd. Ook werken we nu echt met een aparte afdeling voor inkomende en uitkomende goederen en hebben we daar ook iemand verantwoordelijk voor gemaakt. En natuurlijk hebben we sinds kort onze eigen Toppy doos!

Waar liggen voor jou de uitdagingen voor de komende tijd?

Dat is eigenlijk de groei onder controle houden. We groeien al jaren flink en daar moet de logistiek qua ruimte, optimalisatie, maar ook qua kosten in mee kunnen groeien. Dat betekent dat we iedere dag naar de beste oplossingen moeten zoeken binnen een bepaald budget. Ook gaan we door de uitbreiding met 2 hallen de afdelingen opnieuw inrichten om nog efficiënter te kunnen gaan werken om de zomerpiek beter op te vangen. 

Hoe zou je de werksfeer bij Toppy omschrijven?

Ik vind vooral de vele personeelsuitjes en het jonge team erg leuk. Dit zorgt er voor dat het onderling gezellig is, maar ook dat je snel kunt schakelen omdat je veel op 1 lijn zit. Ook zie je dat er echt vriendschappen ontstaan tussen collega’s. 

Vind je dat je je voldoende kunt ontwikkelen bij Toppy?

Absoluut. Vanaf het begin heb ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen. En ook al groeien we hard, dat voelt nog steeds zo. Ook ben ik sinds kort begonnen met de opleiding HBO Logistiek Management om mezelf ook op het managementvlak te kunnen ontwikkelen

Waar hoop je zelf over een paar jaar te staan?

Natuurlijk nog steeds bij Toppy en het liefst in een rol waarbij ik wat minder op de vloer aanwezig ben en me vooral bezig kan houden met procesoptimalisatie en kostenbesparing 

Volg ons

Daan Kraaijkamp | HR

Vragen over vacatures? Of wil je meer weten over werken bij Toppy? Vraag het aan Daan!